Pizzeria Galija smještena je u blizini zidina antičke palače Cara Dioklecijana u povijesnoj jezgri grada Splita. Upravo zbog te činjenice, pizzeria Galija čini idealno mjesto za uživanje nakon duge šetnje i razgledavanja stare gradske jezgre. Pizzeria je dobila ime po galiji, antičkom brodu kojeg su u potpunosti pokretali veslači, čija je namjena bila prvenstveno za trgovinu, a kasnije i za ratovanje.

Danas, malo drugačiju „galiju“, zamišljenu kao oazu mira, opuštanja i dobre hrane, pokreće ljubazno osoblje koje Vam uvijek stoji na usluzi. Svoju je prepoznatljivost pizzeria Galija izgradila na originalnoj krušnoj peći koja nije ugasila žar od svog postojanja, a ujedno krasi i unutrašnjost interijera. Nepromijenjena ostaje i kvaliteta pizze, koja se sprema po originalnoj recepturi od 1980. godine.

U unutrašnjosti prevladavaju prirodni materijali, drvo i kamen, koji s ostalim detaljima, poput antičke amfore, odišu toplinom i rustikalnim šarmom. Cjelokupni ambijent upotpunjuje i terasa s pogledom na povijesnu jezgru grada Splita.

U svojoj raznolikoj ponudi pizzeria Galija nudi veliki izbor pizza iz krušne peći, jela od mesa, ribe i povrća, tjestenine i njoke te deserte spremane prema nepromijenjenim i prepoznatljivim recepturama.